McLaren uzstāda jaunu rekordu Nordšleifē un pa autobāņiem dodas mājās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2016.gada jūnijā Gudvudas Ātruma festivālā dienas gaismu ieraudzīja McLaren P1 LM. Toreiz tradīcijām bagātajās sacensībās tas kļuva par ātrāko ielas auto, kurš jelkad pieveicis klasisko distanci.

Pēdējo 11 mēnešu laikā, kamēr tika būvēti iepriekš ieplānotie pieci P1 LM eksemplāri, ar identisku modeļa prototipu XP1LM turpinājās praktiskie testi. To ietvaros auto viesojās arī leģendārajā Nirburgringas Nordšleifē, kur noslēdzošajā testu fāzē 20,6 kilometru garo zaļās elles distanci veica 6 minūtēs un 43,2 sekundēs.

Tādējādi tikai nesen uzstādītais apļa rekords ar elektrisko 1360 zirgspēku NIO EP9 pieder pagātnei, jo šis ķīniešu auto, kam ir četri elektromotori, Nordšleifi izbrauca par divām sekundēm ilgākā laikā.

Būtiski, ka McLaren P1 LM, kam bija speciālas Pirelli izstrādātas ielas riepas (izmērs 275/30 R19 un 335/30 R20), pēc rekorda uzstādīšanas pa koplietošanas ceļiem no Nirburgringas devās atpakaļ uz mājām Lielbritānijā.

Kā jau minēts, kopumā uzbūvēti tikai pieci P1 LM, un tie visi jau pārdoti benzīngalvām ASV, Apvienotajos Arābu Emirātos, Japānā un Lielbritānijā. No standarta P1, kas arī nav nekāds vārgulis, P1 LM atšķiras ar līdz 4 litriem palielinātu V8 biturbo motora darba tilpumu, samazinātu svaru, uzlabotu aerodinamiku. Auto jauda pārsniedz 1000 zirgspēkus un 1050 Nm, taču tie tiek novadīti tikai aizmugurējiem riteņiem.

Ar atkāpi var piebilst, ka gadījumā, ja gribas titulētu, veikalā iegādājamu auto, kas Nordšleifi izbraucis ātrāk nekā septiņās minūtēs, tad daudz reālāk ir iegādāties pilnpiedziņas Lamborghini Huracan LP 640-4 Performante. Ar šo auto viltīgos 20,6 kilometrus var nobraukt 6 minūtēs un 52 sekundēs. Tas ir pat ātrāk nekā ar Porsche 918 Spyder.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu