Darbinieku prasības aizkavē «Opel» pārņemšanas darījumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars Tenis, TVNET

Vācijas autoražotājs «Opel» otrdien aizkavējis pirmā soļa īstenošanu attiecībā uz tā pārņemšanu, ko realizē Francijas autobūves kompānija «Groupe PSA», ņemot vērā darbinieku izrādīto pretestību.

Darbinieki bloķējuši uzņēmuma juridisko reorganizāciju, kas ir svarīgs pirmais solis apvienošanās procesā, vēsta laikraksts «Allgemeine Zeitung».

Kāds informācijas avots norāda, ka joprojām pastāv vairāki jautājumi, kurus nepieciešams pārrunāt starp darbiniekiem, «Opel» un tā ASV mātesuzņēmuma «General Motors» (GM) vadību.

GM martā panāca vienošanos Francijas kompānijai pārdot «Opel», kas vairākus gadus cietis zaudējumus.

Taču «Opel» darbinieki uzstāja, lai jaunais īpašnieks ievēro GM nodrošinātās atalgojuma un darba garantijas turpmākajos gados, pirms tie sniegs apstiprinājumu šim darījumam. PSA vadītājs Karloss Tavaress aprīļa sākumā pavēstīja, ka visi pastāvošie darba un algu līgumi tiks saglabāti.

Šonedēļ gan radušās jaunas nesaskaņas attiecībā uz aptuveni 7700 darbinieku nākotni «Opel» Riselsheimas izpētes un izstrādes centrā, kas izstrādā dzinējus un jaunu automobiļu modeļus, raksta «Allgemeine Zeitung».

Kā ziņots, PSA paredzējis no GM iegādāties Eiropas struktūrvienību, kurā ietilpst «Opel» un «Vauxhall» zīmoli, par 1,3 miljardiem eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu