Trijnieks tehniskajā apskatē nozīmēs aizliegumu braukt tālāk

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Valdība apstiprinājusi Ministru kabineta (MK) noteikumus, kas pilnveidos kārtību, kādā tiek veikta transportlīdzekļu valsts tehniskā apskate un transportlīdzekļu tehniskā kontrole uz ceļa, informē Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļa.

Kopumā tiks saglabāts šobrīd spēkā esošais tiesiskais regulējums attiecībā uz transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa un aprīkojuma novērtēšanu transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates un transportlīdzekļu tehniskās kontroles uz ceļiem ietvaros.

Ar noteikumiem «Transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates un tehniskās kontroles uz ceļiem noteikumi» tiek pārņemtas vairākas Eiropas Savienības (ES) Direktīvas, kā rezultātā tiks mainīta defektu kodu numerācijas sistēma, ar mērķi ieviest vienotu defektu numerāciju visā ES.

Tāpat kā līdz šim, noteikumi noteiks kārtību, kādā tiek veiktas transportlīdzekļu pārbaudes uz ceļiem.

Ja Latvijā reģistrētam transportlīdzeklim piešķirs 2.vērtējumu, tiks anulēta esošā atļauja piedalīties ceļu satiksmē,

noņemta tehniskās apskates uzlīme un dota pagaidu atļauja.

Transportlīdzekļu valsts tehniskā apskate Ceļu satiksmes un drošības direkcijā
Transportlīdzekļu valsts tehniskā apskate Ceļu satiksmes un drošības direkcijā Foto: Edijs Pālens / LETA

Ja transportlīdzeklim

piešķirs 3.vērtējumu, tā tālākā piedalīšanās ceļu satiksmē būs aizliegta.

Šādā gadījumā inspektors aizturēs transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numura zīmes un anulēs atļauju vai pagaidu atļauju piedalīties ceļu satiksmē. To varēs atgūt, saremontējot transportlīdzekli un veicot tā pārbaudi tehniskās apskates stacijā.

Noteikumos pārņemtās ES Direktīvas paredz, ka Eiropas Komisijai (EK) līdz 2018.gadam ir

jāizpēta informācijas apmaiņas iespējamība starp ES dalībvalstīm par tehniskajās apskatēs konstatētajiem defektiem,

odometra rādījumiem un informāciju par transportlīdzekļu tehnisko kontroli uz ceļa. VAS «Ceļu satiksmes drošības direkcija» jau vairāk nekā 10 gadus piedāvā Latvijas klientiem iespēju pārliecināties par transportlīdzekļa odometra rādījumiem un tehniskās apskates datiem, un ir gatava šo informāciju nodrošināt gan EK, gan citām ES dalībvalstīm.

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens / LETA

Tāpat noteikumos nostiprinātas tās prasības, kas jau šobrīd tiek īstenotas, attiecībā uz tehniskās apskates stacijā izmantojamajām diagnostikas iekārtām, inspektoru kompetenci un apmācību.

Vienlaikus, apstiprinot valdībā noteikumus, par spēku zaudējušiem atzīti MK 2004.gada 29.aprīļa noteikumi Nr.466 «Noteikumi par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļiem».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu