Čehu policists sasit nesen dienestā pieņemtu BMW i8

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Pirms nedaudz vairāk kā divām nedēļām BMW Čehijas policijai bez maksas piešķīra savu sportisko hibrīdauto i8. Tā īsti to palietot patrulēšanas vajadzībām čehiem gan nesanāca, jo naktī uz 30.maiju četrus miljonus kronu (ap 150 tūkst. eiro) vērtais auto stipri cieta satiksmes negadījumā.

Avārijas brīdī pie auto stūres atradās policists, kuram pēkšņi kļuvis slikti, viņš sācis zaudēt samaņu un līdz ar to arī kontroli pār auto, kurš iebraucis upītē.

Policists negadījumā guvis visnotaļ smagas traumas, taču viņa dzīvībai briesmas nedraud, sacījusi policijas pārstāve Štepanka Komarova. Avārijas brīdī mašīnā bija arī pasažieris, taču viņš no negadījuma izkļuvis sveikā.

Kā vēsta interneta vietne iDNES, Dienvidmorāvijas policija BMW i8 ekspluatācijā pieņēma tikai 12.maijā. Lai varētu braukt ar šo auto, attiecīgajiem inspektoriem nācās apmeklēt speciālus kursus meistarības kāpināšanai.

BMW i8 likumsargiem piešķirts tikai uz pusgadu, tādēļ bijis aprīkots tikai ar bākugunīm un īpašo operatīvā transporta vizuālo noformējumu, bet ne ar ātruma mērīšanas ierīcēm, raksta www.vinegret.cz.

«Mums ir īpašas avāriju apdrošināšanas polises. Tās atšķiras no tām, ko var iegādāties «parastie mirstīgie», tādēļ apdrošinātājs segs visus izdevumus un nodokļu maksātāju nauda nebūs jātērē,» - tā Komarova.

Jāpiebilst gan, ka vēl nav zināms, vai auto ir vērts mēģināt saremontēt. Ja nu tomēr tas izdosies, tad BMW i8 atgriezīsies uz Čehijas maģistrālēm.

Kā zināms, BMW i8 ir apgādāts ar benzīna turbo motoru un elektromotoru, kas kopā attīsta vairāk par 350 zirgspēkiem un dod iespēju līdz 100 km/h paātrināties 4,4 sekundēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu