Subaru kāpj superauto teritorijā ar 600 zirgspēku WRX STI

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Subaru ir izstrādājuši un uzbūvējuši Impreza WRX STI modifikāciju Type RA. Šis auto radīts tikai ar vienu mērķi - uzstādīt jaunu rekordu četru durvju mašīnām Nirburgringas Nordšleifē.

Automobili, kurš ievērojami atšķiras no veikalā iegādājama WRX STI, palīdzējuši būvēt britu autosporta kompānijas Prodrive speciālisti, atsaucoties uz Motor1.com, vēsta Motor.ru. Tā, piemēram, tam 2,5 litru motora vietā uzstādīts 2 litru agregāts, kam apgriezienu ierobežotājs nostrādā tikai pie 8500 apgr./min. Motora jauda ir 600 zirgspēku, un tos pilnpiedziņas sistēmai, kam piedevām atstāts standarta centrālais diferenciālis, novada Prodrive izstrādāta sekvenciālā pārnesumkārba, kas ātrumus slēdz 20 - 25 milisekundēs.

Bez tā mašīnai ir sporta balstiekārta, 15 collu bremžu diski ar astoņu virzuļu skavām uz visiem riteņiem, kā arī ar pogu uz stūres elektriski regulējams aizmugurējais antispārns, ar kura leņķa mainīšanu iespējams optimizēt aerodinamisko piespiedējspēku.

Subaru bija cerējuši jaunu apļa rekordu četru durvju mašīnu kategorijā uzstādīt 19.maijā. Taču todien pamatīgi lija un, pat aizstājot sacīkšu slikus ar slapjam laikam paredzētām riepām, nekāda dižā braukšana nesanāca. Subaru plāno ar WRX STI Type RA Nordšleifē atgriezties vēlreiz vasarā.

Foto: Ekrānšāviņš no video

Šobrīd ātrākais četru durvju auto 20,6 kilometrus garajā Nordšleifē ir sērijveida Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Tas ir vidējās klases sedans ar klasisko piedziņu, kam aizmugurējos riteņus dzen no Ferrari V8 turbo motora atvasināts 2,9 litru V6 twin-turbo motors ar 510 zirgspēkiem.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ar automātisko ātrumkārbu 2016.gada septembrī Nordšleifi izbrauca 7 minūtēs un 32 sekundēs. Pirms tam Alfa Romeo sedana uzstādītais rekords bija 7 minūtes un 39 sekundes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu