LTAB: Slikto ceļu dēļ KASKO atlīdzībās gadā izmaksā apmēram pusmiljonu eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Slikto ceļu dēļ KASKO atlīdzībās Latvijā gadā izmaksā apmēram pusmiljonu eiro, kas uz kopējā atlīdzību fona - 50 miljoniem eiro, nav daudz, runājot par autoceļu ietekmi uz apdrošināšanas nozari šodien žurnālistiem sacīja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošināšanas biroja (LTAB) valdes loceklis Juris Stengrevics.

Viņš arī norādīja, ka gadā par šādiem negadījumiem tiek saņemti apmēram 1000 pieteikumi, bet vidējā izmaksātā atlīdzība ir 300 līdz 400 eiro.

Tāpat Stengrevics sacīja, ka cilvēki un tehnika kļūst dārgāki, līdz ar to, ja ceļu kvalitāte un satiksmes organizācija neuzlabosies, zaudējumi apdrošinātājiem pieaugs.

Pēc eksperta sacītā, biežākie auto bojājumi nekvalitatīva ceļa seguma un bedru dēļ ir pārsista riepa un bojāts disks, bojāta ritošā daļa, bojāti atdurstieņi, bojāti priekšējie lukturi, bojāta buferzona kā arī iespējami slēptie defekti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu