Škoda Kodiaq saņem labāko novērtējumu drošības testos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Pērnā gada nogalē par Latvijas Gada auto 2017 kronētais Škoda Kodiaq nupat ar teicamu atzīmi absolvējis Euro NCAP jauno auto drošības testus.

Eiropas jauno automobiļu novērtēšanas organizācijas EuroNCAP eksperti ir aizvadījuši Škoda lielākā krosovera Kodiaq testus un to izskaņā par drošību, ko tas sniedz pieaugušajiem pasažieriem, bērniem, gājējiem un arī elektronisko atbalsta sistēmu dēļ mašīnai piešķīruši 5 zvaigžņu novērtējumu.

Par drošību, ko Kodiaq sniedz vadītājam un pieaugušajiem pasažieriem, piešķirtas 35,3 balles, kas ir 92% no iespējamā novērtējuma. Jāpiebilst gan, ka vadītāja krūškurvis ir pakļauts nedaudz lielākam traumatismam nekā priekšējam pasažierim, turklāt tas attiecas gan uz frontālu triecienu ar 40% nobīdi pret deformējamu barjeru, gan arī pilnīgi frontālu triecienu sienā.

Par bērnu drošību Kodiaq saņēma 38,2 balles, kas ir 77% no iespējamā. Eksperti noskaidroja, ka desmit gadus vecam bērnam, kurš sēž uz paliktnīša, frontālā sadursmē ir slikti pasargāti kakla skriemeļi, raksta Motor.ru.

30 balles jeb 71 procentu no iespējamā apjoma Škoda Kodiaq saņēma par gājēju aizsardzību, bet 6,5 balles (54%) par elektroniskajiem asistentiem. Rezultāts varēja būt augstāks, taču par joslā palikšanas asistentu auto saņēma 0 balles. Automātisko ārkārtas bremžu sistēma tai pašā laikā Kodiaq ir, un par to piešķirti 2,7 punkti.

Savos testos EuroNCAP izmantoja 1653 kg smagu Kodiaq ar 2 litru dīzeļdzinēju un stūri kreisajā pusē.

Škoda Kodiaq pieejams ar benzīna dzinējiem, kuri attīsta 125, 150 un 180 ZS, kā arī dīzeļdzinējiem, kuru jauda ir 150 vai 190 ZS. Automobiļa Latvijas tirgū auto maksā no 21 800 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu