Google atsakās no saviem autonomajiem «jāņtārpiņiem»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kompānija Waymo, kas Google uzdevumā izstrādā automašīnu autonomās braukšanas sistēmas, atteikusies no tālākas pašu izstrādāto automobiļu Firefly (jāņtārpiņš) izmantošanas testos. Par to kompānija raksta savā blogā.

Tā vietā Waymo izmantos krosoverus Chrysler Pacifica. Waymo uzskata, ka darbs ar sērijveida mašīnām paātrinās izstrādes procesu. Bez tā Chrysler automobilis spēj attīstīt krietni vien lielāku ātrumu nekā Google mašīnītes, kuras spēj pārvietoties vien ar 40 kilometriem stundā, raksta Motor.ru.

Waymo šobrīd plāno izgatavot 600 Pacifica, kas apgādātas ar autonomās vadības sistēmu. Šo auto testēšanai plānots piesaistīt «cilvēkus no malas».

Jāpiebilst gan, ka «jāņtārpiņi» netiks sūtīti uz šrotu vai kompānijas noliktavām. Tie piedalīsies dažādos publicitātes pasākumos, bet divi eksemplāri nonāks datoru vēstures muzeja ekspozīcijā Google mītnes vietā Kalifornijas štatā.

Firefly debitēja 2014.gada maijā. Auto ir tikai divas sēdvietas, neliels bagāžas nodalījums, motora iedarbināšanas poga un ekrāns, uz kura izvēlēties brauciena galamērķi. Stūres un pedāļu mašīnai nav.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu