Avārijas bez OCTA pērn izraisījuši 9 Jāņi un 1 Līga

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk - LTAB) Līgo svētku priekšvakarā ir apkopojis datus par autoīpašniekiem ar vārdiem Jānis un Līga, to BONUS – MALUS klasēm un pagājušo gadu izraisītajiem ceļu satiksmes negadījumiem (CSNg), vadot spēkratu bez OCTA.

Autoīpašnieki Jāņi šobrīd proporcionāli vairāk nekā Līgas, reģistrēti augstākajā BONUS-MALUS klasē. Tā 17.klasē reģistrētas 277 Līgas un 5668 Jāņi, attiecīgi procentuāli no visiem autoīpašniekiem ar šādiem vārdiem, tas ir 5,61 % un 11,11 %. Sākotnējā, jeb 6. BONUS - MALUS klasē reģistrētas 25,04 % autoīpašnieces Līgas un 27,67 % autoīpašnieki Jāņi. Savukārt zemākajās klasēs (no 1. - 5.) reģistrētas 2,04 % Līgas un 1,45 % Jāņi.

LTAB dati liecina, ka pagājušā gadā autoīpašnieki Jāņi, vadot spēkratu bez OCTA, izraisījuši 9 ceļu satiksmes negadījumus, kuros nodarīto zaudējumu summa sasniedz 10409 EUR. Lielākais neapzinīgā autoīpašnieka Jāņa pērn izraisītā CSNg zaudējumu apmērs ir 4397 EUR. Tikmēr tikai viena autoīpašniece ar vārdu Līga, vadot transportlīdzekli bez derīgas OCTA, izraisījusi CSNg, nodarot zaudējumus kopumā par 984 EUR.

«Kā redzam no statistikas, autoīpašnieki Jāņi ilgtermiņā ir apzinīgāki nekā autoīpašnieces Līgas, ko apliecina to proporcionālais īpatsvars augstākajās un zemākajās BONUS – MALUS klasēs. Tiesa, ar transportlīdzekļiem, kuru īpašnieki ir Jāņi un nav bijusi spēkā esoša OCTA polise, vēsturiski izraisīti CSNg ar nopietnākām sekām. Tā Latvijas vēsturē lielākā zaudējumu atlīdzība par negadījumu ar autoīpašniekam Jānim piederošu un neapdrošinātu automašīnu ir 23806,55 EUR, bet autoīpašniecei Līgai - 10867,70 EUR,» stāsta LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu