Ēģiptē par degvielu turpmāk nāksies maksāt 0,18 eiro

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ēģiptes valdība ceturtdien pacēla degvielas cenas par 55%, izdarot to otrreiz pēdējo septiņu mēnešu laikā.

Iepriekšējo reizi degvielas cenas tika paceltas, kad Ēģiptes valūtai pirms septiņiem mēnešiem tika noteikts peldošs kurss.

Ir gaidāms, ka jaunais degvielas cenu kāpums veicinās jau augošo inflāciju un pastiprinās tautas neapmierinātību ar Ēģiptes prezidenta Abdelfataha al Sisi uzsākto taupības politiku.

Lai gan cenu palielināšanas agrāk ir izprovocējušas protestus Ēģiptē, politiskie analītiķi uzskata par maz ticamu, ka līdzīgi protesti izcelsies arī tagad.

Valdības lēmums, par kuru vēstīja oficiālā ziņu aģentūra MENA, palielināja Ēģiptē visvairāk lietotās automašīnu degvielas — oktānskaitļa 80 benzīna un dīzeļdegvielas — cenu no 2,35 Ēģiptes mārciņām (0,113 eiro) līdz 3,65 mārciņām (0,18 eiro) par litru.

Oktānskaitļa 92 benzīna cena pieauga no 3,5 mārciņām (0,17 eiro) līdz 5 mārciņām (0,24 eiro) par litru.

Mājsaimniecībās plašo lietoto butāna balonu cena divkāršojās — no 15 mārciņām (0,72 eiro) līdz 30 mārciņām (1,45 eiro).

Degvielas cenu kāpums ir daļa no plašākām ekonomikas reformām, kuras tiek īstenotas, lai izpildītu Starptautiskā valūtas fonda (SVF) prasības 12 miljardu dolāru aizdevuma saņemšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu