Kurš teica, ka elektroauto nevar būt ļoti ātrs?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Kompānija Lucid Motors publicējusi video, kurā 1000 zirgspēkus spēcīgais viņu būvētais elektroauto Air paātrinās līdz 378 kilometriem stundā.

Jau šā gada aprīlī kompānija parādīja, ka auto spēj paātrināties līdz 350 km/h. Tomēr toreiz tālāku raušanos uz priekšu bremzēja elektronika. Tagad, kad ierobežotāji tika atslēgti, Lucid Motors veica vēl vienu maksimālā ātruma testu un tā gaitā elektroauto spēja sasniegt 378 km/h.

Izmēģinājuma braucienus Lucid Motors veica poligonā Ohaio štatā, ASV. Testā tika izmantots Air prototips, kura pneimopiekares vadības blokā bija veiktas nepieciešamās modifikācijas, lai auto saglabātu stabilitāti, milzīgā ātrumā traucoties ovāla virāžā, raksta Motor.ru.

Lucid Motors apgalvo, ka, spītējot iespaidīgajam testos uzrādītajam maksimālajam ātrumam, Air spētu braukt vēl ātrāk. Cik tieši, to gan kompānija publiski nemin.

Lucid Air elektromobilis pirmo reizi tika parādīts 2016.gadā. Četru durvju automobilim ir divi elektromotori, kas kopā attīsta 1000 zirgspēku un mašīnu līdz 100 paātrina apmēram 2,5 sekundēs. Kā maksimālais ātrums iepriekš tika minēti 315 km/h. Tā, visticamāk, arī būs robeža, līdz kurai ļaus paātrināties sērijveida mašīnām.

Lucid Motors Air pircējs varēs izvēlēties starp diviem akumulatoru komplektiem, kuru ietilpība ir 100 vai 130 kilovatstundas. Pēdējā gadījumā ar vienu uzlādes reizi Air varēs nobraukt līdz pat 640 kilometriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu