«PrivatBank»: šogad līzingā visvairāk ņemti Volkswagen, Volvo un BMW

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW

Šā gada pirmajos sešos mēnešos AS «PrivatBank» auto līzingā sievietes visbiežāk izvēlējušās Volkswagen un Volvo markas automašīnas, bet vīrieši BMW markas spēkratus. Juridisko personu segmentā pirmajā pusgadā izteikti dominē Volkswagen markas automašīnas, liecina AS «PrivatBank» auto līzinga pirmā pusgada rezultāti. Par to TVNET informēja bankas Preses centrā.

Sievietēm Volkswagen marka ir īpaši populāra vecumā gan no 18 līdz 25 gadiem, gan arī no 56 līdz 65 gadiem. Savukārt no 36 līdz 55 gadiem izteiktāks līderis ir Volvo. Interesanti, ka gan vīriešiem, gan sievietēm pieprasītākā automobiļu marka vecuma grupās no 36 līdz 55 gadiem ir Volvo, savukārt BMW ir izteikts līderis gan sievietēm, gan vīriešiem vecumā no 26 līdz 35 gadiem.

Kopumā, pērkot automašīnas līzingā, sievietēm trīs populārākās automobiļu markas ar visai lielu atrāvienu ir Volkswagen, Volvo un BMW. Savukārt vīriešu TOP 3 no sieviešu gaumes atšķiras ar vienu marku - Audi, kas ieņem trešo vietu aiz BMW un Volvo. Interesanti, ka vecāka gada gājuma vīriešiem no 56 līdz 65 gadiem, kā iecienītākā auto marka izteikti dominē Mercedes (gandrīz 30%), bet trešā populārākā auto marka ir SAAB, kas neparādās vadošajā piecniekā nevienā citā vecuma grupā.

Populārākās automobiļu markas sievietēm (TOP 5)

1.VW 17%

2.Volvo 17%

3.BMW 13%

4.Ford 7%

5.AUDI 7%

Analizējot piecas vadošās auto markas, var secināt, ka gaumes sievietēm un vīriešiem šajā ziņā būtiski neatšķiras. No sieviešu vidū populārākajām markām tikai Ford nav atrodams starp vīriešu populārākajām izvēlēm. Līdzīgi Opel, kas ir piektā populārākā marka vīriešu auditorijā, nav iekļuvusi sieviešu TOP 5 sarakstā.

Populārākās automobiļu markas vīriešiem (TOP 5)

1.BMW 16%

2.Volvo 15%

3.AUDI 12%

4.VW 7%

5.Opel 6%

Juridiskās personas tradicionāli ir iecienījušas praktiskos Volkswagen automobiļus, kas dominē ar visai lielu izrāvienu - gandrīz piektā daļa (18 %) juridisko personu līzingā ņemto automašīnu šā gada pirmajā pusē bija šīs markas spēkrati.

Otra populārākā automobiļu marka juridiskajām personām šogad bija Škoda (10 %), kam seko Mercedes (9 %) un Volvo (7 %). Savukārt piekto vietu draudzīgi dala franču Renault un japāņu Toyota.

Populārākās automobiļu markas juridiskām personām (TOP 5)

1.VW 18%

2.Škoda 10%

3.Mercedes 9%

4.Volvo 7%

5.Renault & Toyota 5%

AS «PrivatBank» līzings ir Latvijas Līzinga devēju asociācijas (LLDA) biedrs, kas apvieno deviņus lielākos Latvijas līzinga uzņēmumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu