«Karlo Motors» kļūs par auto multizīmola izplatīšanas uzņēmumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars Tenis, TVNET

Automašīnu tirdzniecības un servisa uzņēmums SIA «Karlo Motors», kas 15 gadus bijis auto ražotāja «Škoda Auto» oficiālais pārstāvis Latvijā, mainījis attīstības stratēģiju un turpmāk kļūs par multizīmola izplatīšanas uzņēmumu, sacīja «Karlo Motors» valdes priekšsēdētājs Aivars Apkalns.

Viņš skaidroja, ka šādas izmaiņas uzņēmumā ir saistītas ar «Škoda Auto» stratēģijas maiņu Baltijā.

«Uzņēmuma «Karlo Motors» stratēģiskie plāni ir turpināt nodrošināt kvalitatīvu servisu klientu apkalpošanā un kļūt par multizīmola izplatīšanas uzņēmumu, paralēli turpinot apkalpot savus ilggadīgos klientus un sniegt jaunus un labākus servisa un automašīnu piedāvājumus. Mūsu ideoloģija ir zaļāks autoparks, pieejamāks auto katram pircējam,» teica Apkalns.

Viņš arī informēja, ka «Karlo Motors» vairāk pievērsīšoties mazlietotu auto tirdzniecībai, tai skaitā arī ar zīmola «Škoda» automašīnām.

Sākot savu stratēģisko plānu īstenošanu, «Karlo Motors» šā gada septembrī atvērs autorizētu «Citroen» autocentru Rīgā, Biķernieku ielā 120, saglabājot autorizētos zīmola «Škoda» servisus Biķernieku ielā 120 un Kleistu ielā 31, kā arī «VW» un «VW Nutzfahezeuge» Kleistu ielā 31.

Autocentra «Škoda» pārbūvei par «Citroen» centru plānots ieguldīt līdz 150 000 eiro, atklāja Apkalns.

Līdz jaunajam gadam «Karlo Motors» plāno pievienot vēl divus auto zīmolus. Taču par jaunumiem «Karlo Motors» attīstībā uzņēmuma vadība plāno informēt septembrī.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «Karlo Motors» apgrozījums pērn bija 28,29 miljoni eiro, bet peļņa - 583 331 eiro. SIA «Karlo Motors» dibināta 2001.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 3 746 325 eiro. «Karlo Motors» īpašnieki ir Kārlis Bole - 68,81%, bet pa 15,6% pieder Apkalnam un Sergejam Ļesnojam.

Kā ziņots, no 1.oktobra par «Škoda» zīmola attīstību un interesēm Latvijas tirgū sāks rūpēties Igaunijas kompānijas «Auto 100» pārvaldītā «Auto 100 Latvijas filiāle», informēja uzņēmuma pārstāvis Ģirts Avotiņš. Patlaban šo zīmolu vēl pārstāv «Karlo motors».

«Auto 100» Latvijas filiāle ir Igaunijā bāzētās AS «Auto 100» filiāle Latvijā. «Auto 100» Igaunijā izplata tādus zīmolus kā «Škoda» un «Porsche», vienlaikus esot arī oficiālais «Lamborghini» automašīnu izplatītājs Baltijā un Somijā, kā arī autorizēts «Bentley» servisa partneris Igaunijā.

«Auto 100» pieder investīciju kompānijai AS «Adole Invest», kas ir daļa no Dānijas uzņēmuma «Semler Gruppen», kas ir Dānijas lielākais nozares uzņēmums ar vairāk nekā 100 gadu pieredzi. «Semler Gruppen» Dānijā pārstāv visus «Volkswagen Grupas» zīmolus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu