Nordšleifes rekordists - 20,6 kilometri mazāk nekā 7 minūtēs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com/subaruofamerica

Subaru WRX STI sedans kļuvis par ātrāko četru durvju auto Nirburgringas Nordšleifē, jo distanci veicis mazāk nekā 7 sekundēs. Patiesībā auto tikai par pusi sekundes piekāpās Porsche 918 Spyder, kas iepriekš 20,6 kilometrus spēja nobraukt 6 minūtēs un 57 sekundēs.

Rekorda uzstādīšanas mēģinājums tika veikts ar motoru sporta firmas Prodrive sagatavotu 600 zirgspēku WRX STI. Par Type RA NBR Special kristītais auto ir apgādāts ar 2,5 litru bokserdzinēju un sekvenciālo transmisiju, kas pārnesumus spēj pārslēgt 20-25 milisekundēs.

Bez tā automobilim ir masīvs difuzors un aizmugurējais antispārns ar DRS sistēmu, kas pēc vajadzības palīdz mainīt aerodinamisko piespiedējspēku un gaisa pretestību. To vadītājs veic ar pogu uz stūres. Antispārna leņķa izmaiņas notiek nieka 20 milisekundēs.

Impreza WRX STI, kas ir apgādāts ar sacīkšu balstiekārtu un slikiem, pēc rekorda brauca ne pirmo reizi. Subaru jau maijā vēlējās uzstādīt apļa rekordu, tomēr toreiz ieceri īstenot neļāva spēcīgas lietusgāzes.

Tas, kā notika pēdējais rekordbrauciens, ir iemūžināts video, bet to Subaru plāno publiskot tuvākajā laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu