Aizaugušas ceļa zīmes kā dabas stihija vasarā!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Rīgā un citur Latvijā daudz kur koki un krūmi ir noseguši informatīvas zīmes, kas vēsta par kustības virzienu caur pilsētu, it īpaši šajā mitrajā un straujai augšanai labvēlīgajā vasarā.

Pirms slikti redzamām ceļa zīmēm autovadītājs ir spiests samazināt ātrumu, lai censtos tās saskatīt,

tomēr, ja neizdodas, seko maldīšanās pa pilsētu, meklējot pareizo virzienu. Tās laikā autovadītājs var izraisīt vai nokļūt ne vienā vien satiksmes negadījumā, jo braucējs ir stresā, pazaudējis orientieri un var sākt veikt manevrus, kas rada risku uz ielas, piemēram, kādas negaidītas un nevajadzīgas pārkārtošanās, apgriešanās vai ko citu.

Kāds mūsdienīgs lasītājs teiks, ka pastāv taču dažādas navigācijas sistēmas un lielajām informatīvajām zīmēm vairs nav nekādas nozīmes. Jāpiekrīt, ka navigācija ievērojami atvieglo pareizu virzīšanos caur pilsētu, tomēr ne visi to izmanto. Tātad, ja autovadītājs neizmanto navigāciju, tad lielās, zilās,

informatīvās ceļa zīmes ir vienīgais palīgs, lai ārvalstu autotūrists Daugavpils vietā neaizbrauktu uz Siguldu,

bet, ja navigācija ir, tās apstiprina pareizu kustības virzienu, un galu galā, ja ceļa zīme ir izvietota, tā ir jāredz!

Ja ir aizaugušas tādas ceļa zīmes kā «dodiet ceļu» un «iebraukt aizliegts» vai citas aizlieguma un brīdinājuma zīmes, autovadītājs, iespējams, to nepamanīs, un var notikt smags satiksmes negadījums. Spēkrats negaidīti izbrauc uz galvenā ceļa un notiek sadursme, tādēļ LAMB

aicina autovadītājus rakstīt un ziņot par aizaugušām ceļa zīmēm, aicinot tās atbrīvot no koku un krūmu zariem un lapām.

Ierosinām rakstīt un, ja iespējams, sūtīt arī attēlus Latvijas Valsts ceļiem lvceli@lvceli.lv, galvaspilsētā Rīgas domes Satiksmes departamentam sd@riga.lv, citur Latvijā savām pašvaldībām, bet, ja neizdodas atrast adresātu, informāciju var sūtīt uz lamb@lamb.lv, no kurienes informācija nonāks pie atbildīgajām institūcijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu