«Daimler» varētu izvairīties no naudassoda Vācijas autoražotāju karteļa lietā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas autoražotājs «Daimler» bijis pirmais no iespējama Vācijas autobūves uzņēmumu karteļa, kas ziņojis varasiestādēm par slepeno sadarbību, tādējādi kompānija varētu izvairīties no naudassoda vairāku miljardu eiro apmērā, otrdien vēsta vācu mediji.

Laikraksts «Sueddeutsche Zeitung», kā arī raidorganizācijas NDR un SWR ziņo, ka «Daimler» vērsies pie varasiestādēm krietni ātrāk nekā «Volkswagen», kas tām ziņojis 2016.gada jūlijā.

Eiropas Savienības noteikumi paredz, ka pirmā kompānija, kas atklāj pierādījumus par karteli, var izvairīties no naudassoda.

Žurnāls «Der Spiegel» piektdien vēstīja, ka Vācijas autoražotāji «Volkswagen», «Audi», «Porsche», BMW un «Daimler» kopš pagājušā gadsimta 90.gadiem slepeni sadarbojušies dažādos jautājumos, tostarp saistībā ar tehnoloģijām, piegādātājiem, tirgiem, stratēģijām un piesārņojumu izraisošajiem izmešiem automašīnās ar dīzeļdegvielas dzinējiem.

Gan Eiropas Komisija, gan Vācijas konkurences institūcija norāda, ka saņemta informācija par iespējamu karteli, kas tiek izvērtēta Briselē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu