Augsta līmeņa «Volkswagen» vadītājs ASV atzīs vainu «dīzeļgeitas» skandālā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Vācijas autoražotāja «Volkswagen» augsta līmeņa vadītājs Olivers Šmits, kuram ASV izvirzītas apsūdzības krāpniecībā un nelikumīgu darbību plānošanā saistībā ar tā dēvēto dīzeļgeitas skandālu, piekritis atzīt savu vainu, paziņojušas ASV amatpersonas.

Šmits, kurš no 2012.gada marta līdz 2015.gadam vadīja «Volkswagen» ASV normatīvo atbilstību biroju, vainu atzīs 4.augustā Mičiganas federālajā tiesā paredzētajā lietas izskatīšanā, norādīja amatpersonas.

Kopš janvāra Šmits atrodas apcietinājumā.

Tādējādi Šmits kļūs par otru «Volkswagen» darbinieku, kuram izvirzītas apsūdzības «dīzeļgeitas» lietā un kurš atzīs savu vainu.

Pērn bijušais uzņēmuma inženieris Džeimss Liangs atzina savu vainu palīdzības sniegšanā, lai izstrādātu programmatūru, kas nodrošināja krāpšanos kaitīgo izmešu testos.

«Volkswagen» 2015.gada septembrī izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu