Vācijas valdība liek atsaukt 22 000 «Porsche» izmešu falsificēšanas dēļ

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Porsche

Vācijas valdība devusi rīkojumu Vācijas autobūves koncerna «Volkswagen» luksusa automašīnu ražošanas struktūrvienībai «Porsche» Eiropā atsaukt 22 000 automobiļu saistībā ar kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūru izmantošanu tajos.

Vācijas transporta ministrs Aleksandrs Dobrinds norādījis, ka «Porsche Cayenne» un «Macan» modeļos ar 3 litru V6 dīzeļdzinēju atklātas pretlikumīgas programmatūras, kas slēpj kaitīgo izmešu patieso apjomu.

Turklāt, ņemot vērā to, ka ietekmētie modeļi joprojām tiek ražoti, Berlīne arī liegs jebkādu atļauju piešķiršanu šiem automobiļiem, kamēr nebūs pieejama jauna programmatūra, uzsvēra Dobrinds.

«Porsche» atzīst, ka krāpnieciskā programmatūra atklāta arī iekšējā izmeklēšanā, tādēļ piekritīs atsaukt attiecīgos automobiļus, lai problēmas novērstu.

Dobrinds arīdzan norādīja, ka ar lielu varbūtību 3 litru dīzeļdzinēji ar krāpniecisko programmatūru ir uzstādīti arī «Volkswagen Touareg» apvidniekiem.

Jau ziņots, ka «Volkswagen» 2015.gada septembrī izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu