Laikraksts: Krāpniecība ar marķēto dīzeļdegvielu Igaunijas budžetam laupa miljonus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Igaunijas valsts Nodokļu un muitas departaments aizvien biežāk atklāj krāpniekus, kuri savos transportlīdzekļos iepilda īpaši marķēto dīzeļdegvielu, kas tautā dēvēta arī par zilo degvielu un ko oficiāli atļauts izmantot tikai lauksaimniecības tehnikas vai profesionālo zvejnieku motorlaivu darbināšanai, vēsta laikraksts «Postimees».

Kā liecina departamenta aplēses, uz katriem 90 miljoniem marķētās degvielas 10 miljoni netiek izmantoti paredzētajam nolūkam. Šīs krāpniecības dēļ valsts nesaņem akcīzes nodokļa ieņēmumus 3,5 miljonu eiro apmērā.

Degvielas uzpildes stacijās litrs «zilā dīzeļa» maksā aptuveni par 30 centiem lētāk. Veicot pārbaudes pilsētās un uz autoceļiem, šogad departaments sodījis ar naudassodiem jau 70 cilvēkus, kuriem automašīnu degvielas tvertnēs konstatēta neatļauta marķētā degviela.

«Lielākoties šī degviela tiek izmantota parastajās vieglajās automašīnās,» stāstījusi Nodokļu un muitas departamenta Nodokļu audita nodaļas vadītāja Erje Metasa.

Pēc viņas teiktā, šogad krāpniecības gadījumi konstatēti biežāk nekā iepriekšējos gados, bet tas skaidrojams ar to, ka departaments nopietnāk ķēries pie šā jautājuma risināšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu