Septembrī uz ceļiem nonāks 12 jauni pārvietojamie fotoradari (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Valsts policija (VP) no uzņēmuma «Reck» šodien saņēmusi 12 jaunus pārvietojamos fotoradarus, kas ļaus ātrumu uz autoceļiem kontrolēt jau septembrī, pastāstīja VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Krapsis bija pārliecināts, ka fotoradarus varēs ekspluatēt jau septembrī, jo darbinieki būs izgājuši nepieciešamās apmācības to lietošanā.

VP apzinājusi tos darbiniekus, kuri reāli uz ceļiem nodarbosies ar fotoradaru pieskatīšanu. Tās nebūs policijas amatpersonas, bet brīvlīguma darbinieki.

Tāpat kā līdz šim VP savā mājas lapā publicēs tās vietas, kur būs izvietoti jaunie fotoradari.

«Fotoradari būs izvietoti visos reģionos. Vietas mājaslapā norādīsim, taču vadītāji nevarēs zināt kurā dienā konkrētajā vietā tie atradīsies. Policijas uzdevums būs nevis naudas pelnīšana, bet satiksmes drošības uzlabošana,» uzsvēra Krapsis.

Atbilstoši policijas prasībām jaunie fotoradari spēs konstatēt ātruma pārkāpumus arī diennakts tumšajā laikā, karstumā un aukstumā. Tie ražoti kādā Nīderlandes uzņēmumā.

VP šobrīd turpina izmantot divus no 2008.gadā iegādātajiem pārvietojamiem fotoradariem.

Tuvākajos gados papildus jaunus pārvietojamos fotoradarus policija nav plānojusi iegādāties, norādīja Krapsis un atgādināja, ka

Ceļu satiksmes drošības direkcija turpina darbu pie stacionāro fotoradaru uzstādīšanas.

Ņemot vērā, ka policija jau pavasarī saņēma jaunas netrafaretas automašīnas, tad droši varot teikt, ka līdz ar jauno mērierīču izvietošanu tiks pielikts «trekns komats» satiksmes drošības uzlabošanā Latvijā.

Jau ziņots, ka VP šovasar pēc aptuveni pusotra gada ilgiem pūliņiem izdevās noslēgt līgumu par 12 jaunu pārvietojamo fotoradaru iegādi. Par konkursa uzvarētāju tika atzīts uzņēmums «Reck».

Līguma summa ir 793 578 eiro ar pievienotās vērtības nodokli.

«Reck» iepriekš ir piegādājis stacionāros fotoradarus.

Konkurss par pārvietojamo radaru iegādi tika izsludināts 2016.gada sākumā, taču Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) pēc komersanta sūdzības uzdeva to pārtraukt, tāpēc policijai bija nepieciešams veikt atbilstošas procedūras, lai izsludinātu jaunu konkursu.

Jauns konkurss tika izsludināts tikai pērn rudens pusē. Neskatoties uz VP plāniem, atkal tika saņemtas komersantu sūdzības par konkursa prasībām un to izskatīšanai bija nepieciešams laiks, tāpēc pieteikšanās termiņš tika pagarināts.

Ar stacionāro fotoradaru iegādi nodarbojas Ceļu satiksmes drošības direkcija.

Uz Latvijas ceļiem strādā 40 stacionārie fotoradari, šogad tiem pievienosies vēl 20, bet 2018.gadā - vēl 40.

Valsts finansējumu satiksmes drošības uzlabošanā iegulda, ne tikai iegādājoties fotoradarus, bet arī speciālos transportlīdzekļus. Pavasarī VP saņēma 40 jaunas netrafaretās automašīnas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu