VP: Jaunie fotoradari un netrafarētie auto palīdz mazināt avārijās bojā gājušo skaitu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Šogad samazinājies ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušo cilvēku skaits, ko var skaidrot arī ar papildus fotoradaru un netrafarēto automašīnu iegādi, žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas (VP) pārstāvis Normunds Krapsis.

Šogad ceļu satiksmes negadījumos dzīvību zaudējis 91 cilvēks. Pērn līdz septembra vidum avārijās uz ceļiem dzīvību zaudēja 110 cilvēki, bet 2015.gadā bija 121 mirušais.

Krapsis skaidroja, ka bojā gājušo skaitu izdevies samazināt, pateicoties tehniskajiem līdzekļiem, proti, netrafarētajām automašīnām un fotoradariem, kas ikdienā tiek izmantoti satiksmes noteikumu kontrolei. Turklāt tuvākajā laikā sāks darboties jaunie pārvietojamie fotoradari. Šobrīd mērierīces izmanto testa režīmā un autovadītāji vēl netiek sodīti, viņš skaidroja.

VP pārstāvis gan vērsa uzmanību, ka, tuvojoties rudenim, policijai aktīvāk būs jāstrādā ar mazaizsargātajiem satiksmes dalībniekiem - gājējiem.

Jau ziņots, ka Latvija 21.septembrī kopā ar citām Eiropas Savienības (ES) valstīm piedalīsies akcijā, kuras laikā tiks pastiprināti kontrolēti satiksmes dalībnieki. Akcijas mērķis ir aizvadīt dienu bez satiksmes negadījumos bojāgājušiem un smagi ievainotiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu