Un ātrākais SUV Nordšleifē ir... Alfa Romeo Stelvio

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo zīmola pirmais SUV automobilis, precīzāk - tā karstā versija Quadrifoglio - tagad oficiāli ir ātrākais šāda tipa automobilis par zaļo elli dēvētajā Nordšleifē.

Auto, kam zem priekšējā pārsega iebūvēts no Ferrari V8 motora atvasināts 2,9 litru V6 twin-turbo agregāts, leģendārās trases līkločus 20,6 kilometru garumā izbrauca 7 minūtēs un 51,7 sekundē.

Ja salīdzina ar iepriekšējo SUV segmenta rekordistu, 510 zirgspēkus spēcīgā pilnpiedziņas Alfa Romeo trasē izrādījās par 8 sekundēm ātrāka. Porsche Cayenne Turbo S attiecīgo distanci veica 7 minūtēs un 59,74 sekundēs.

Var atzīmēt, ka pie Stelvio Quadrifoglio stūres sēdās itālis Fabio Fransia (Fabio Francia) - tas pats pieredzējušais pilots, kurš ar 510 zirgspēku Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio iepriekš uzstādīja apļa rekordu sērijveida četru durvju sedanu kategorijā. Ar šo auto Fransia apli veica 7 minūtēs un 39 sekundēs.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ir tehnoloģiski progresīvs auto ar iespēju robežās pazeminātu svaru (tam, piemēram, ir oglekļa šķiedras kardāns), tieša stūres sistēma, viena no segmentā augstākajām, ja ne augstākā virsbūves noturība pret vērpi, perfekts izsvarojums starp asīm (50:50).

Motors, kā jau minēts, ir ļoti radniecīgs Ferrari V8 twin-turbo motoram, tikai tam ir par diviem cilindriem mazāk. Spēka agregāta jauda ir 510 ZS, bet griezes moments sasniedz 600 Nm. Tos Q4 pilnpiedziņas sistēmai novada astoņu pakāpju automātiskā transmisija, kuras iestatījumi ātrumus pārslēdz 150 milisekundēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu