Noskaidrots, kas autovadītājiem visvairāk traucē citos satiksmes dalībniekos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) kampaņas «Par labām attiecībām» laikā vairāk nekā 500 Latvijas iedzīvotāji sniedza priekšlikumus braukšanas kultūras uzlabošanai. Tos apkopojot, CSDD ir izvirzījusi piecus jaunus nerakstītos likumus, kam izstrādātas arī spilgtas ceļazīmes un asprātīgi skaidrojumi ar vienotu mērķi – uzlabot dažādu satiksmes dalībnieku attiecības uz ceļa.

Biežāk saņemtie ieteikumi saistīti ar satiksmes plūsmas uzlabošanu un saprātīgu, cieņpilnu brauktuves vai ietves sadalīšanu starp auto, moto un velo braucējiem, kā arī gājējiem. Kā TVNET informēja CSDD Sabiedrisko attiecību daļā, pieci jaunizveidotie likumi papildinās kampaņas «Par labām attiecībām» vasarā publiskoto desmit nerakstīto likumu klāstu:

• M nozīmē arī mīlestību - esam pieklājīgi un iecietīgi pret tiem, kuri vēl mācās un apgūst auto vadīšanas iemaņas;

• Tu neesi viens - nekavējam satiksmi - braucam plūsmā un ritmā;

• Neliec uz sevi gaidīt - neguļam pie zaļās gaismas - sākam kustību uzreiz;

• Ar visiem pa labam - turamies pie labās malas arī gājēju un velo celiņos;

• Dod iespēju citiem - braucam pa labo joslu, kreiso atstājam apsteigšanai.

«Latvijas sabiedrībai ir svarīgi ievērot labas braukšanas kultūras principus. To apliecina iedzīvotāju aktivitāte, iesaistoties kampaņā «Par labām attiecībām». Ceļu satiksmes dalībnieku lielā atsaucība un iesaiste mums ir ļāvusi papildināt nerakstīto likumu klāstu, kā arī izvērtēt, kuri ir mūsu braukšanas kultūras klupšanas akmeņi. Tas ir pozitīvs rādītājs, ka satiksmes dalībnieki paši uzņemas iniciatīvu un domā par to, kā veicināt drošu braukšanu un pārvietošanos pa Latvijas ceļiem,» uzsver CSDD kvalifikācijas daļas priekšnieks Juris Teteris.

Kampaņas apkopoto desmit nerakstīto likumu topu www.nerakstitie.lv ir apmeklējuši vairāk nekā 18 000 cilvēku, no kuriem 11 000 ir arī ratificējuši, kas liek domāt arī par satiksmes dalībnieku paškritisku braukšanas ieradumu izvērtēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu