Porsche vēlas no Audi 200 miljonus dīzeļgeitas dēļ

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Autobūves uzņēmums Porsche, kas ietilpst Volkswagen koncernā, no cita šīs grupas uzņēmuma, Audi, vēlas kompensāciju par izdevumiem, kas saistīti ar dīzeļdzinēju izmešu skandālu jeb tā dēvēto dīzeļgeitu.

Porsche aprēķinājuši, ka juridiskās konsultācijas un kompensācijas Porsche automobiļu lietotājiem kopumā izmaksājušas 200 miljonus eiro. Par to, atsaucoteis uz vācu Bild, vēsta Motor.ru.

2016.gada novembrī Audi atzina, ka 3 litru V6 dīzeļdzinējos, kas tiek uzstādīti arī modeļiem Cayenne Diesel, ir uzstādīta kaitīgo izmešu rādītāju viltošanas programmatūra. Kad šī informācija nonāca atklātībā, ASV Tieslietu ministrija pēc Vides aizsardzības aģentūras (EPA) lūguma Volkswgen iesniedza civilprasību atsaukt vairāk nekā 600 000 dīzeļmašīnu.

2017.gada vasarā Vācijas varasiestādes pieprasīja Porsche atsaukt 22 tūkstošus Cayenne, kam uzstādīti manipulācijām pakļautie 3 litru dīzeļdzinēji, savukārt Vides aizsardzības dienests Deutsche Umwelthilfe (DUH) izteica ierosinājumu piedzīt no kompānijas 110 miljonus eiro.

Jau ziņots, ka 2015.gada 18.septembrī EPA apsūdzēja Volkswagen, ka noteiktos koncerna dīzeļdzinējos ir uzstādīta programmatūra, kas vilto izmešu rādītājus, tiklīdz auto elektronika pieslēgta pārbaudes ierīcēm.

Skandāls ātri vērsās plašumā, Volkswagen vadība bija spiesta atkāpties, un kopumā nācās atsaukt 11 miljonus auto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu