Kam tad īsti ir priekšroka uz rekomendējošās velojoslas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kāds rīdzinieks sociālajā vietnē Twitter ievietojis jau kārtējo apliecinājumu tam, cik nedraudzīga un brīžiem pat bīstama velobraucējiem ir Rīga.

Šajā video redzami divi velosipēdi. Vienu no tiem vada pieaugušais, bet uz bagāžnieka sēž bērns, savukārt otru vada bērns, kuram acīmredzami nav īstā vieta uz Kr.Barona ielas pievakarē, kad cilvēki dodas mājup no darba un satiksme kļūst intensīva. Šā iemesla dēļ vēlreiz atgādinām, kāda saskaņā ar satiksmes noteikumiem ir atšķirība starp rekomendējošām velojoslām, kādas izveidotas minētajā Kr.Barona ielā, un velojoslām.

«Rekomendējošās velojoslas primārais uzdevums ir ar velo piktogrammas palīdzību informēt un atgādināt autovadītājiem, ka šajā vietā var atrasties velosipēdisti, jo tas ir viņiem ieteicamais ceļš. Savukārt velosipēdistiem šajā vietā ir jāievēro visi tie Ceļu satiksmes noteikumi, kas attiecas uz ceļu satiksmi, piemēram, jābrauc pa brauktuvi, atrodoties pēc iespējas tuvāk brauktuves labajai malai, jo

rekomendējošai velojoslai ir tikai informatīvs raksturs, kas riteņbrauējiem nekādas papildu priekšrocības nedod.

No drošības viedokļa ceļa pārvaldītājam tomēr būtu jāveido veloceļi un velojoslas, kas no rekomendējošām velojoslām atšķiras kā speciāli velosipēdistiem veidota infrastruktūra,» TVNET paskaidroja Ceļu satiksmes drošības direkcijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu