Tālvadības Nissan GT-R sasniedz 211 km/h

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nissan

Par godu jau 20 gadus ilgstošajai sadarbībai ar videospēles Gran Turismo izstrādātāju, kompāniju Polyphony Digital, Nissan speciālisti uzbūvējuši īpašu GT-R. Proti, auto tika sajūgts ar videospēļu konsoles Sony PlayStation vadības pulti un palaists Silverstonas sacīkšu trasē, kur attīstīja 211 kilometrus stundā.

Nissan GT-R/C vadība tika uzticēta konkursa GT Academy uzvarētājam, sacīkšu braucējam Janam Mardenboro.

Ātrākais apļa laiks, ko Mardenboro izdevās uzrādīt ar tālvadāmo GT-R/C, bija 1 minūte un 17,47 sekundes, bet vidējais brauciena ātrums sasniedza 122 kilometrus stundā. Visai cienījami, ņemot vērā, ka pilots brauciena laikā atradās helikopterā.

Lai auto būtu vadāms attālināti, inženieri tam uzstādīja robotizētas iekārtas, kas bija atbildīgas par operēšanu ar stūri un pedāļiem, un pārnesumkārbu. Kopumā auto vadīšanai bija nepieciešami seši datori, kas signālus starp bezvadu kontrolieri un auto pārsūtīja 100 reizes sekundē.

Iepriekš ko līdzīgu izpildīja Volvo, 18 tonnas smaga pašizgāzēja FMX vadību uzticot četrus gadus vecai meitenītei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu