Slovēnija jauniem auto nosaka bargus kaitīgo izmešu ierobežojumus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ALY SONG / REUTERS

Slovēnija ceturtdien paziņoja par bargu jaunu noteikumu ieviešanu jauniem ar benzīna un dīzeļdzinējiem aprīkotiem automobiļiem, norādot, ka no 2030.gada reģistrēt būs iespējams vien automašīnas ar krietni zemāku kaitīgo izmešu apjomu nekā šobrīd.

«Sākot no 2030.gada, mēs neļausim reģistrēt tradicionālas ar degvielu darbināmas automašīnas, kādas tiek lietotas šobrīd,» pavēstīja Slovēnijas Infrastruktūras ministrijas preses pārstāvis.

Viņš pavēstīja, ka no tā brīža

būs ļauts reģistrēt tikai tos automobiļus, kuru kaitīgo izmešu apjoms nepārsniedz 50 gramus CO2 uz kilometru,

un šobrīd šādu līmeni sasniedz vien elektriskās vai hibrīdautomašīnas.

Ļubļana ir «pārliecināta, ka līdz tam laikam automašīnu nozare būs panākusi ārkārtēju tehnisku attīstību un palielinās elektrisko un tādu automobiļu tirdzniecību, kuru kaitīgo izmešu apjoms ir krietni zemāks,» piebilda ministrijas preses sekretārs.

Šādi Slovēnijas plāni ir daļa no ceturtdien pieņemtās stratēģijas, kas paredz līdz 2030.gadam uzlabot alternatīvo degvielu infrastruktūru, tostarp paredzot 22 300 automašīnu uzlādes stacijas, salīdzinot ar 230 stacijām šobrīd.

Francija un Lielbritānija jau paziņojušas par plāniem 2040.gadā pārtraukt benzīna un dīzeļdzinēju automašīnu tirdzniecību,

bet citas valstis, tostarp Zviedrija, Dānija un Somija ir paudušas līdzīgas ieceres.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu