Singapūra sper radikālu soli auto skaita ierobežošanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Āzijas pilsētvalsts Singapūra cīņā ar milzīgajiem sastrēgumiem ir nolēmusi spert radikālu soli un noteikt auto skaita pieaugumam limitu 0% apmērā. Ierobežojums būs spēkā no 2018.gada februāra.

Singapūras Sauszemes transporta pārvalde (LTA) darījusi zināmu, ka atļautais auto skaita pieauguma temps no pašreizējiem 0,25% gadā tiks samazināts līdz 0%, atsaucoties uz ziņu aģentūru Reuters, vēsta Fortune.com. Pilsētvalsts valdība norāda, ka ierobežojums būs spēkā vismaz līdz 2020.gadam, kad tas tiks pārskatīts. Līdzšinējā 0,25% limits līdz 2021.gada pirmajam ceturksnim būs spēkā preču piegādāšanas automašīnām un autobusiem.

Pilsētvalsts platība ir tikai 719 kvadrātkilometri, bet 12% no tiem aizņem ceļi un pa tiem pārvietojas nedaudz vairāk kā 600 000 automobiļu (LTA dati par 2016.gadu). LTA norāda, ka augošais privāto auto skaits tik ierobežotā platībā «rada nopietnus apdraudējumu mūsu dzīves kvalitātei pilsētvidē».

Singapūra, kur kopš 2000.gada iedzīvotāju skaits palielinājies par 40% un šobrīd sasniedz 5,56 miljonus, pēdējos gados uzmanīgi regulē automobiļu skaitu, kontrolējot to pārdošanu privātpersonām, kā arī nosakot minimālu auto skaita pieauguma limitu, kas arī palīdz sarukt kopējam automašīnu daudzumam. Fortune.com arīdzan norāda, ka Singapūrā automašīnas ir ļoti dārgas; tās var maksāt pat četras reizes vairāk nekā ASV.

Lai risinātu singapūriešu pārvietošanās jautājumu, ir plānots ieguldīt 12,5 miljardus eiro jaunas dzelzceļa infrastruktūras izbūvēšanā, kā arī aptuveni 2,5 miljardus eiro esošās pilnveidošanā. Cita starpā plānots izbūvēt 50 kilometrus garu ātrgaitas dzelzceļa līniju pāri visai salai, kas dienā spēs pārvadāt 600 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu