Auto riepu maiņas servisos sāk veidoties rindas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Sākoties aukstākam laikam un automašīnu vasaras riepu nomaiņai pret ziemas riepām, patlaban sāk veidoties rindas automašīnu riepu maiņas servisos, pastāstīja aptaujāto servisu pārstāvji.

Auto servisa «Oranž Garaž» pārstāvji sacīja, ka patlaban vērojumi liecina, ka aktivitāte ir liela, un cilvēki pierakstoties vairākas dienas uz priekšu.

Neskatoties uz aktīvo riepu maiņu patlaban, «Oranž Garaž», balstoties līdzšinējā pieredzē, prognozē, ka lielākais pieprasījums pēc riepu maiņas būšot novembra beigās, kad to vēlēsies izdarīt cilvēki, kas dažādu iemeslu dēļ atliek to. Tādu auto īpašnieku parasti esot ļoti daudz, teica «Oranž Garaž» pārstāvji.

Automašīnu riepu servisa tīkla «First Stop Baltics» pārstāvis Intars Vizbulis norādīja, ka riepu maiņas sezona ir sākusies aktīvi. Tas skaidrojams ar aukstā laika iestāšanos. Dažās filiālēs pieraksti esot izveidoti divas nedēļas uz priekšu. Taču turpmākā tendence ir atkarīga no laikapstākļu izmaiņām.

Jau ziņots, ka AS «Latvijas autoceļu uzturētājs» valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Guntis Karps mudināja autovadītājus laikus sagatavoties ziemas sezonai - aprīkot spēkratu ar ziemas riepām, atsvaidzināt ziemas braukšanas iemaņas kādā stāvlaukumā, izvēlēties ceļa seguma stāvoklim un laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ievērot lielāku distance līdz priekšā braucošajiem.

Lielāka piesardzība, vadot auto, jāievēro rīta stundās, apledojums biežāk veidojas uz tiltiem un ceļu pārvadiem, kā arī ūdenstilpņu tuvumā, uzsvēra Karps.

Atbilstoši meteorologu prognozēm šonedēļ vietām valstī iespējams pirmais sniegs.

Laika posmā no 1.decembra līdz 1.martam automobilim un autobusam, kura pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas, jābūt aprīkotam ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu