Izsolīs Rolls-Royce, ar ko pārvadāt kartupeļus un apelsīnus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bonhams.com

2017.gada 11.novembrī izsoļu nams Bonhams centīsies pārdot kādu ļoti īpašu Rolls-Royce automobili - 1926.gada Silver Ghost, kuru viens no tā īpašniekiem pārbūvējis, lai tas būtu praktiskāk izmantojams lauksaimniecībā.

Saskaņā ar Bonhams informāciju, konkrētais auto ražots Rolls-Royce montāžas rūpnīcā Springfīldā, Masačūsetsas štatā kā 1926.gada modelis ar pilno nosaukumu 40/50HP Silver Ghost Tilbury. Interesanti, ka kompānijas Willoughby & Co. izgatavotā virsbūve atšķīrās no britu analoga, jo amerikāņiem aiz okeāna izstrādātais standarts nav īpaši gājis pie sirds.

Automobiļa pirmais pircējs bija kompānija E.L. Butler Inc. Darījumu gan neesot izdevies noslēgt līdz galam, tādēļ automobilis atgriezts Rolls-Royce. Vēlāk to iegādājusies kāda Liliāna Makklurga no Santamonikas, Kalifornijas štatā.

Makklurga šajā auto tika vizināta līdz pat četrdesmitajiem gadiem, kad auto nonāca pārdošanā un to iegādājās lauksaimnieks no Dienvidkalifornijas - Lindlijs Botvels, kura specializācija bija citrusaugļi un jo īpaši apelsīnu audzēšana. Bonhams nenorāda, cik ilgi Lindlijs Botvels automobili saglabājis oriģinālajā formā, taču kādā jaukā brīdī viņš pasūtījis Silver Ghost sedana pārbūvi, lai to varētu izmantot darbam Botvela rančo.

Rezultātā auto virsbūve faktiski tika sadalīta divās daļās - priekšpuse palika bez izmaiņām, bet aizmugurējās daļas vietā tika uzstādīta kravas kaste. Kas zina, varbūt tajā tika vestas ne tikai kastes ar oranžajiem augļiem, bet arī strādnieki uz apelsīnu koku plantācijām. Runā, ka pārbūvētais Silver Ghost Botvela saimniecībā uzticami kalpojis apmēram 40 gadus.

Bonhams norāda, ka pēdējos gados gan auto nav lietots un tajā iemitinājušies dažādi dzīvnieki. Taču pēc sakopšanas auto itin labi varētu kalpot tālāk dažādiem mērķiem.

Bonhams lēš, ka auto vērtība šobrīd varētu būt 50 000 līdz 70 000 ASV dolāru (43 - 60 tūkstoši eiro).

Foto: Bonhams.com

Var piebilst, ka izsolīti tiks arī citi Botvela automobiļu kolekcijas eksemplāri, tai skaitā 1912.gada Silver Ghost. Ar oriģinālo virsbūvi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu