Pārdošanā nonācis Stīva Džobsa BMW (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RM Sotheby's

Viens no interesantākajiem 21. gadsimta BMW ir retro stilā ieturētais Z8. Tieši šādu auto ar pavisam nelielu nobraukumu šobrīd piedāvā iegādāties izsoļu nams RM Sotheby’s.

Fakts, ka pārdošanā izlikts BMW Z8, pats par sevi nebūtu nekas īpašs, ja vien RM Sotheby’s uzticētais auto savulaik nebūtu piederējis Apple līdzdibinātājam un kādreizējam vadītājam Stīvam Džobsam.

Automobili, kura pašreizējo vērtību RM Sotheby’s noteikuši 300 - 400 tūkstošu ASV dolāru (257 - 343 tūkstoši eiro) apmērā, ir ražots 2000.gadā, un Džobss to iegādājies pēc kādreizējā tehnoloģiju kompānijas Oracle vadītāja Lerija Elisona ieteikuma. Pēc viņa domām, Z8 lieliski simbolizē tā laika izpratni par inženieriju un ergonomiju. Gluži kā Apple produkcija.

Foto: RM Sotheby's

BMW Z8, kurš uzbūvēts 2000.gada 1.aprīlī un Džobsam piegādāts tā paša gada oktobrī, nav lietots daudz. Tā odometrs rāda vien 15 200 jūdzes jeb 24 462 kilometrus, turklāt vairumu no tiem varētu būt uzkrājis pašreizējais īpašnieks, kurš rodsteru no Džobsa iegādājās 2003.gadā.

BMW Z8 tika ražots periodā no 1999.gada līdz 2003.gadam. Kopumā bavāriešu kompānija uzbūvēja tikai 5703 Z8 eksemplārus. Automobilis savā ziņā bija tehnoloģiju un materiālu izmantošanas testu platforma ar alumīnija šasiju un virsbūves paneļiem no tā paša materiāla, kuras veidošanā izmantotas inovatīvas metināšanas metodes.

Foto: RM Sotheby's

Divvietīgais auto tika apgādāts ar to pašu 4,9 litru V8 benzīna motoru, kas tika uzstādīts tās ēras BMW M5 (E39). Motora jauda ir 400 ZS, bet griezes moments sasniedz 500 Nm, kas spēkratam nodrošina spēju 100 km/h sasniegt 4,7 sekundēs. Auto maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežoti 250 km/h.

Var piebilst, ka intereses veicināšanai par šo retro stilā ieturēto automobili BMW paziņoja, ka saražos tik daudz rezerves daļu, lai to pietiktu 50 gadiem.

Foto: RM Sotheby's
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu