Kādi ievērojami ielu remontdarbi gaidāmi tuvākajos gados Rīgā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Nākamgad par lielāko izaicinājumu Rīgai un rīdziniekiem kļūs Krasta ielas remonts – tiks remontēts gan ielas segums, gan apmales. Tāpat ar veloceliņu tiks savienotas divas promenādes – Spīķeru un Ķengaraga.

Posmā no Dzelzceļa tilta līdz Salu tiltam ceļa segums ir ļoti neapmierinošā stāvoklī par spīti tam, ka Krasta iela ir viena no maģistrālēm, pa kuru atļauts braukt kravas transportam. Tas nozīmē, ka šī ceļa uzturēšana kārtībā prasa lielākus izdevumus un vairāk darba, nekā citas ielas.

Riga.lv

Tuvākajos divos gados tiek plānots pārbūvēt Čaka ielu. Jūtamas izmaiņas gaida Bruņinieku ielu, kur divvirzienu veloceliņš stiepsies visas ielas garumā.

Diskusiju stadijā ir Vienības gatves remonta plāns. Turklāt šīs ielas apkārtnē LU plāno būvēt konferenču centru un koncertzāli. Daudzi jautājumi ir saistīti ar to, vai atstāt ielas vēsturisko bruģi. Pašlaik rit diskusijas ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju.

Tuvākajā laikā ieplānoti lielāko tiltu remonti. Šogad tiks uzsākta Gaisa tilta (caur Brasu) remonta projektēšana, tāpat Daugavas stadiona pārbūves projekta ietvaros tiek plānots remontēt vairākas tam blakus esošās ielas.

Tāpat tiks remontēts arī VEF tilts. Pašlaik arī saistībā ar šo remontu rit diskusijas par to, vai saglabāt vēsturisko bruģi vai uzklāt asfalta segumu.

Vēl viens tilts, kuram jau sen nepieciešama rekonstrukcija, ir Vanšu tilts. Tāpat tiek plānota Salu tilta pārbūve un ceturtā Dienvidu tilta būvniecības kārta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu