Austrumvāciešu sapnis Trabant - perfekti atjaunots un atrodas Rīgā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Pēc Otrā pasaules kara sadalītās Vācijas austrumu daļā, Vācijas Demokrātiskajā Republikā, parastam pilsonim nebija daudz iespēju tikt pie personīgā auto.

Bija jāstāv gadiem ilgās rindās, un arī tad pie mājas varēja nolikt tikai tādus auto kā, piemēram, Trabant - pavisam nelielu pārvietošanās līdzekli ar metāla rāmi un plastmasas virsbūvi, kuras priekšējā daļā iemontēts divu cilindru divtaktu motors ar 20 zirgspēkiem. Mūsdienās pat zāles pļaujamajām mašīnām mēdz būt vairāk, tomēr ar to pietika, lai cilvēks toreiz justos nosacīti brīvs un mūsdienās veidotos Trabant pielūdzēju klubi. Bet ir arī tādi individuāli Trabant fani kā Artūrs Apsītis, kurš, pārvarot vērā ņemamas grūtības, deviņdesmito gadu sākumā vienu Trabant atgādāja uz Latviju un tagad pēc restaurācijas to atkal ir nogādājis Rīgas Motormuzejā. To, ar kādiem sarežģījumiem saskārās automobiļa īpašnieks un kāda ir mašīnas uzbūves specifika, uzzināsi, noskatoties video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu