Pašbraucošs busiņš iekļūst avārijā jau pirmajā dienā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lasvegasā pasažieru pārvadājumus sācis veikt pilnībā autonoms busiņš. Nākotnes tehnoloģiju ieviešana ikdienā gan nav noritējusi tik gludi kā cerēts, jo busiņš jau pirmajā darba dienā iekļuvis sadursmē ar kravas auto.

Lai arī sadursmes brīdī busiņš veda cilvēkus, cietušo nav, jo trieciens nebija spēcīgs.

Par vainīgo šajā avārijā tika atzīts kravas auto vadītājs, kuram policija vēlāk izrakstīja soda protokolu,

ziņo BBC.

Lasvegasas pašvaldības pārstāvis BBC sacījis, ka avārija nav nopietna, tāpēc pēc nepieciešamās diagnostikas veikšanas busiņš ielās atgriezīsies jau ceturtdien.

Sadursme notika brīdī, kad busiņa elektronika pamanīja no šķērsielas braucošu kravas auto. Autonomā sistēma busiņu apstādināja, taču kravas mašīnā nostrādāja cilvēciskais faktors un notika sadursme.

Autonomais busiņš Lasvegasā avarēja trešdien. Tikai dienu iepriekš kompānija Waymo, kas pieder Google mātes kompānijai Alphabet, paziņoja, ka Fīniksā (Arizonas štats) drīzumā darbu sāks tās autonomo taksometru flote.

Waymo taksometrs arī izmanto franču kompānijas Navya izstrādātās autonomās braukšanas tehnoloģijas. Tās patlaban tiek testētas arī Londonā.

Lasvegasas autonomais taksometrs var pārvadāt 15 cilvēkus ar ātrumu līdz 45 km/h.

Lielākoties gan tas nebrauc ātrāk par 25 kilometriem stundā.

Var piebilst, ka Lasvegasā avārijā iekļuva pirmais šāda veida transporta līdzeklis, kas ASV tiek izmantots satiksmē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu