Opel nobrieduši vērienīgai restrukturizācijai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Opel Automobile GmbH» izpilddirektors Mihaels Lohšellers (Michael Lohscheller) ceturtdien pieteica stratēģisko plānu «PACE!», kā galvenais uzdevums ir atjaunot finanšu pamatus un veicināt uzņēmuma ilgtspējīgu konkurētspēju un izaugsmi. «Opel» boss ir pārliecināts, ka visas «PACE!» iniciatīvas palīdzēs sasniegt mērķus, proti, radīt pozitīvu uzņēmējdarbības brīvās naudas plūsmu, kā arī regulāru peļņu auto nodaļā 2% apmērā pirmajā plāna fāzē līdz 2020. gadam un 6% līdz 2026. gadam.

Pateicoties tam, ka «Opel» ir pilna piekļuve «Groupe PSA» tehnoloģijām, Opel kļūs par Eiropas CO2 līderi.

Līdz 2024. gadam visi Eiropas pasažieru automašīnu modeļi tiks elektrificēti

– piedāvājot tīru elektropiedziņu vai Plug-in hibrīdu līdzās efektīviem iekšdedzes dzinējiem. Līdz 2020. gadam tirgū būs pieejamas četras Opel elektriskās automašīnās, tostarp Grandland X PHEV un nākamās paaudzes Corsa kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis.

Konkurētspēju līdz 2020. gadam paredzēts kāpināt, piemēram, samazinot izmaksas par 700 eiro par automašīnu. Paralēli tam iecerēts uzlabot mārketinga izdevumu efektivitāti, kā arī samazināt sarežģītību visās darbībās, optimizēt administratīvās izmaksas, ieguldījumus pētniecībā un attīstībā.

Bez tā «Opel» plāno uzlabot ražošanas iekārtu konkurētspēju, kam jārada iespēja ražot jaunus modeļus. Cita starpā divas «Groupe PSA» platformas tiks lokalizētas visās Opel ražotnēs. Piemēram, Eisenahā 2019. gadā ir paredzēts uz EMP2 platformas sākt ražot apvidus auto. Bet Riselsheimā uz EMP2 taps D segmenta transportlīdzeklis. Paralēli tam Opel ražotnēs tiks veikta pāreja no GM dzinējiem un transmisijām uz «Groupe PSA» dzinējiem un transmisijām.

«PACE!» ir izstrādāts ar mērķi saglabāt visas ražotnes un izvairīties no darbinieku piespiedu atstādināšanas Eiropā.

Visi jaunie Opel (Vauxhall) automobiļi tiks konstruēti Riselsheimā, kas tiks pārveidota par globālu kompetenču centru visai «Groupe PSA». Ir noteiktas kompetenču jomas, piemēram, degvielas elementi, zināmas automatizētas vadīšanas tehnoloģijas un sasniegumi autovadītāja palīgsistēmās. Kopumā Opel vieglo auto ražošanai izmantoto platformu skaits līdz 2024. gadam tiks samazināts no 9 līdz 2. Dzinēju klāsts tiks optimizēts no 10 līdz 4.

«Opel» sāks izmantot efektīvās un fleksiblās «Groupe PSA» automašīnu platformas ātrāk nekā iecerēts. Pirmie būs «Combo» 2018. gadā un populārās «Corsa» nākamā paaudze 2019. gadā. Uzņemtais kurss tiks turpināts ar vienu jauna modeļa prezentēšanu katru gadu. Ieskaitot visas virsbūves variācijas, Opel līdz 2020. gadam nāks klajā ar deviņiem jauniem modeļiem.

Tāpat «Opel» plāno līdz 2022. gadam ienākt vairāk nekā 20 jaunos eksporta tirgos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu