Uber taksometru flotei pievienosies 24 tūkstoši pašbraucošu Volvo

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volvo

Volvo ir parakstījuši vienošanos ar pasažieru pārvadājumu firmu Uber, ka tā tiks apgādāta ar 24 tūkstošiem automobiļu, kuri apgādāti ar autopilota sistēmu. Kā iegādes periods noteikts 2019. - 2021. gads.

Volvo kompānijai Uber piegādās lielos apvidniekus XC90. Tieši tādus automobiļus taksometru kompānija jau labu laiku izmēģina Tempē, Arizonas štatā, kā arī Pensilvānijā. Tieši Tempē 2017.gada pavasarī arī notika negadījums, kurā viens autonoms XC90 apgāzās uz sāniem. Cietušo gan šajā avārijā nebija.

Foto: Tempes policijas departaments

Šobrīd XC90 ar autopilotu var pasūtīt ikviens gribētājs. Tiesa, pagaidām braucienā viņu pavadīs divi Uber inženieri. Viens no viņiem būs vadītājs ar uzdevumu iejaukties pašbraukšanas procesā, ja izveidojas ārkārtas situācija.

Iepriekš ziņots, ka bez XC90 Uber plāno iegādāties arī Volvo sedanus S90 un universāļus V90. Kopš 2016.gada bezpilota automobiļi, kas veidoti uz Ford Fusion bāzes, testa režīmā brauc arī Pensilvānijas štata Pitsburgā.

Foto: Volvo

Šā gada februārī Uber parakstīja vienošanos par ilgtermiņa sadarbību arī ar koncernu Daimler. Tā paredz, ka Uber taksometru parkā būs arī Mercedes-Benz bezpilota automobiļi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu