Nordšleifē Jaguar sedans pārspēj Alfa Romeo sedanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jaguar

Ekskluzīvais Jaguar XE SV Project 8, kas tiks uzbūvēts tikai 300 eksemplāros, kļuvis par ātrāko četru durvju ielas auto Nirburgingas «zaļajā ellē».

Lieljaudas sedans trases 20,8 kilometrus garo distanci veicis 7 minūtēs un 21,23 sekundēs - par aptuveni 11 sekundēm ātrāk nekā iepriekšējā rekorda īpašniece, 507 zirgspēkus spēcīgā Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio.

Oranžo Jaguar XE SV Project 8 automobili rekorda uzstādīšanas mēģinājumā pilotēja kādreizējais Pasaules un Lielbritānijas salonautomobiļu čempionāta dalībnieks Vinsents Radermekers.

Uzdevuma izpildīšanu viņam atviegloja mašīnas agregātus pārvaldošajai elektronikai ieslēgtais sacīkšu režīms un Michelin Pilot Sport Cup 2 riepas, kas gan šā modeļa gadījumā ir standarta aprīkojums.

Jaguar XE SV Project 8 dienas gaismu ieraudzīja šā gada vasarā. To izstrādāja Jaguar tūninga nodaļa Special Vehicle Operations. Auto ir apgādāts ar 5 litru V8 kompresordzinēju, kura jauda ir apaļi 600 ZS, bet griezes moments - 700 Nm. No vietas līdz 100 kilometriem stundā pilnpiedziņas auto paātrinās 3,7 sekundēs, bet tā maksimālais ātrums ir 322 km/h.

Ražotāja noteiktā XE SV Project 8 mazumtirdzniecības cena ir 147 725 sterliņu mārciņas jeb 167 077 eiro.

Var piebilst, ka pats ātrākais četru durvju auto tikmēr ir Subaru WRX STI Type RA NBR Special, ar kuru gan uz koplietošanas ceļiem rādīties nedrīkst. To tikai rekorda uzstādīšanas nolūkā izstrādāja britu kompānija Prodrive. Un iecere izdevās, jo iepriekš minēto distanci sedans veica 6 minūtēs un 57,5 sekundēs.

Absolūtais rekordists iela automobiļu kategorijā tikmēr ir 700 zirgspēku Porsche 911 GT2 RS. Šā auto rezultāts ir 6 minūtes un 47,25 sekundes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu