Vairāk nekā 90% Tesla Model S un Model X ir ražošanas brāķi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vairāk nekā 90% Tesla Model S un Model X ir ražošanas brāķi. Trūkumi gan tiek novērsti kvalitātes kontroles procesā, taču šim nolūkam tiek tērēti ievērojami kompānijas līdzekļi. Par to, atsaucoties uz Tesla Motors darbiniekiem kompānijas ražotnē Fremontā (Kalifornijas štats), ziņo aģentūra Reuters.

Vārdā nenosauktie darbinieki Reuters atklājuši, ka problēmas ar montāžas kvalitāti pastāv jau kopš 2012.gada. Jaunajiem, tikko samontētajiem auto kvalitātes kontrolē tiek atklātas gan, piemēram, švīkas uz virsbūves, gan arī nozīmīgāki defekti, tostarp nestrādājoši sēdekļi un durvis, un nepietiekams blīvējums, kā dēļ salonā iekļūst ūdens.

Ja iespējams, tad defekts tiek novērsts uzreiz. Ja tomēr tas nav iespējams, tad automobilis nonāk speciālā stāvlaukumā līdzās Frīmontas rūpnīcai. Tur patlaban stāv ap diviem tūkstošiem automobiļu.

Reuters aptaujātie eksperti piebilduši, ka brāķu īpatsvars lielajās autobūves kompānijās, tādās kā Toyota, ir aptuveni 10% no kopējā izlaisto auto skaita. Pie tam kvalitātes problēmas tiek novērstas vēl pirms sākta ražošana pilnā apmērā.

Tesla pārstāvji tai pašā laikā norāda, ka automobiļu kvalitātes pārbaudes process ir labi nostrādāts un ir ļoti sekmīgs. Tāpat kompānija noliedz izskanējušo informāciju, ka automobiļu defektu novēršanai tiek tērēti milzu līdzekļi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu