Dīzeļgeitas skandālā iesaistītam Volkswagen bosam piespriež 7 gadus cietumā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AFP/ScanPix. TVNET kolāža

ASV tiesa trešdien piespriedusi bijušajam Vācijas autoražotāja «Volkswagen» augsta līmeņa vadītājam Oliveram Šmitam septiņu gadu cietumsodu par viņa lomu tā dēvētajā dīzeļgeitas skandālā.

Šmitam, kurš no 2012.gada līdz 2015.gada martam vadīja «Volkswagen» ASV normatīvo atbilstību biroju, Detroitas federālās tiesas tiesnesis izdevis arī rīkojumu soda naudā samaksāt 400 000 dolāru (339 500 eiro).

Šmits jau augustā atzina savu vainu viņam izvirzītajās apsūdzībās krāpniecībā un nelikumīgu darbību plānošanā. Viņš piekritis, ka pēc sava soda izciešanas viņš tiks deportēts uz Vāciju.

Augustā šī pati tiesa piesprieda «Volkswagen» inženierim Džeimsam Liangam 40 mēnešu cietumsodu un soda naudu 200 000 dolāru apmērā par viņa lomu šajā skandālā.

«Volkswagen» 2015.gada septembrī izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu