Divkārtējais Latvijas rallija čempions nākamgad brauks Škoda rūpnīcas komandā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Pēdējo divu sezonu Latvijas čempions autorallijā Kalle Rovanpere no Somijas nākamajā sezonā brauks Čehijas autobūves uzņēmuma «Škoda» rūpnīcas komandā.

Nesen pilngadību sasniegušais Rovanpere brauks pasaules autorallija čempionātā WRC2 klasē, kurā kopā ar viņu «Škoda» komandā sacentīsies arī pašreizējais šīs klases čempions Pontuss Tīdemands no Zviedrijas un vēl vairāki talantīgi braucēji.

Kalle ir bijušā pasaules rallija čempionāta pilota Harri Rovanperes dēls un viņš karjeru Latvijā sāka 2013.gadā, būdams tikai 12 gadus vecs.

Pēdējos divos gados viņš jau kļuvis par Latvijas čempionu un šīs sezonas beigās debitēja pasaules čempionātā, piedaloties divos etapos un otrajā no posmiem triumfējot WRC2 klasē. Tur viņš pārstāvēja pazīstamo «M-Sport» komandu, braucot ar «Ford Fiesta R5» mašīnu, tāpēc pāreja uz «Škoda» tiek uzskatīta par negaidītu.

Tiek ziņots, ka sava vecuma dēļ nākamgad Rovanpere vēl nedrīkstēs startēt visos pasaules čempionāta etapos.

Kalle Rovanpera rallijā Sarma 2017
Kalle Rovanpera rallijā Sarma 2017 Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu