Pārdošanā nonācis daudzu benzīngalvu sapnis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://bhauction.jp

2018.gada janvārī izsoļu nams BHauction par iespējami augstāko naudas summu pārdos īpašu Nissan Skyline GT-R versiju V-Spec II Nür BNR34. Šim auto, kurš izlaists 2002.gadā, faktiski nav nobraukuma; tas ir tikai desmit kilometru. Automobili, kura sēdekļi aizvien ir ietīti rūpnīcas plēvē, izsoļu nams pārdos Tokijas auto izstādes laikā.

Pārdošanai paredzētā Nissan Skyline GT-R modifikācija (kas tā nodēvēta par godu mašīnas izstrādes vietai Nirburgringā jeb Nürburgring) kopumā tika saražota tikai 1000 eksemplāros. No standarta modeļa tā atšķiras ar zemāku un stingrāku balstiekārtu, citādākiem pilnpiedziņas sistēmas regulējumiem, papildu aerodinamikas elementiem un motora pārsegu, kurš izgatavots no oglekļa šķiedras.

Interesants papildinājums šajā auto ir hronometrs un centrālais ekrāns, kurā iespējams atainot laterālo un garenvirziena paātrinājumu, tas ir - G spēkus.

Japāņu superauto ir apgādāts ar 2,6 litru sešu cilindru twin-turbo motoru, kurš attīsta 280 zirgspēkus, jo tas tobrīd Japānas autobūves industrijā bija limits. Motora aptuveni 400 ņūtonmetrus abām asīm savukārt novada sešu pakāpju manuālā transmisija.

Foto: http://bhauction.jp

Ar šo 15 gadus seno auto līdz 100 km/h iespējams paātrināties 5,5 sekundēs, bet tā maksimālais ātrums ir nedaudz virs 250 kilometriem stundā. Tiesa, V-Spec II Nür viena no atšķirības pazīmēm ir spidometrs ar iedaļām līdz 300 km/h.

BHauction par šo auto izsolē plāno iegūt vismaz 25 - 30 miljonus jenu jeb 190 līdz 227 tūkstošus eiro. Liela ir varbūtība, ka gala summa būs krietni augstāka.

BHauction

Foto: http://bhauction.jp
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu