Volkswagen joprojām pasaules līderis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tā dēvētais dīzeļgeitas skandāls Volkswagen grupai ir radījis pamatīgus izdevumus, kas saistīti ar kompensāciju izmaksu un automašīnu atpirkšanu, taču nav traucējis noturēties globālās auto industrijas galvgalī gada laikā pārdoto auto ziņā.

Volkswagen grupas uzņēmumu kopējais automobiļu pārdošanas apjoms 2017.gadā varētu būt ap 10,7 miljoniem vienību, un ar to jābūt pietiekami, lai Toyota paliktu otrajā vietā. Tā secinājis vācu izdevums Bild am Sonntag, balstoties uz Volkswagen iekšējiem aprēķiniem.

Volkswagen grupa, kurā ietilpst arī tādi zīmoli kā Audi un Porsche, tādējādi guvusi ieņēmumus vairāk nekā 220 miljardu eiro apmērā. Un tas ir vairāk nekā 2016.gadā, kad ar 217 miljardiem tika uzstādīts jauns rekords.

Koncerns šo informāciju pagaidām ne apstiprina, ne noliedz. Oficiālie grupas pārdošanas rādītāji tiks paziņoti 17.janvārī, bet finanšu rezultātus Volkswagen atklās februāra beigās, ziņo Automotive News Europe.

2016.gadā, kas bija pirmais pilnais darbības gads, kopš tika atklāta Volkswagen krāpšanās ar dīzeļdzinēju izmešu rādītājiem, pārdošanas apjoms pieauga par 3,8 procentiem līdz 10,3 miljoniem automobiļu. To veicināja spēcīgi pārdošanas rādītāji Ķīnā, kā arī realizācijas apjoma kāpums Eiropā.

Toyota tikmēr decembrī lēsa, ka Toyota, Lexus, Daihatsu un Hino zīmoli visā pasaulē 2017.gadā pārdos 10,35 miljonus automobiļu - par 2% vairāk nekā 2016.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu