Nosaukts 2017.gada drošākais auto EuroNCAP testos un tas ir Volvo XC 60

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volvo

Volvo apvidnieks XC 60, kas konkursā Latvijas Gada auto 2018 ieguva Tautas simpātijas balvu, ir ieguvis Eiropas jauno auto novērtēšanas programmas EuroNCAP balvu par augstāko vispārējās drošības rezultātu aizvadītā gada testos, kā arī atzinību kā drošākais auto lielo apvidnieku klasē.

Jau ziņots, ka pieaugušo pasažieru aizsardzības vērtējumā Volvo XC 60 ieguva 98% no maksimālā iespējamā punktu skaita. Tas bija labākais rezultāts gan lielo apvidnieku klasē, gan arī absolūtajā vērtējumā. Volvo arīdzan kā būtisku norāda faktu, ka par pieejamajiem drošības asistentiem XC 60 saņēmis 95% no iespējamā punktu skaita.

«XC 60 ir viens no drošākajiem Volvo, kāds jebkad uzbūvēts,» sacījis Volvo Cars Drošības centra viceprezidents Malins Ekholms, piebilstot, ka automobilis papildināts ar tehnoloģijām, kuras palīdz vadītājam pasargāt pasažierus un citus satiksmes dalībniekus, tai skaitā gājējus un velobraucējus, kā arī mazināt sadursmes risku.

Var piebilst, ka 2015.gadā absolūti augstāko drošības novērtējumu klasē un kopvērtējumā uzrādīja jaunākās paaudzes Volvo XC 90.

Klašu uzvarētāji EuroNCAP balvā 2017*

Lielie apvidnieki: Volvo XC 60 (98%)

Biznesa klase: Volkswagen Arteon (96%)

Supermini klase: Volkswagen Polo (96%)

Mazie apvidus auto: Volkswagen T-Roc (96%)

Mazie ģimenes auto: Subaru Impreza (94%)

Mazie ģimenes auto: Subaru XV (94%)

Mazie MPV: Opel Crossland X (85%)

*Iekavās norādīts pieaugušo pasažieru drošības novērtējums

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu