Jau septīto gadu pēc kārtas BMW uzstāda pārdošanas apjoma rekordu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW

Vācijas autobūves kompānija BMW pērn jau septīto gadu pēc kārtas pārdevusi rekordlielu automašīnu skaitu, taču joprojām atpaliek no konkurenta «Mercedes-Benz», teikts piektdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

BMW norāda, ka automobiļu tirdzniecības apjoms pagājušajā gadā palielinājies par 4,2% un sasniedzis gandrīz 2,1 miljonu vienību.

Pārdošanas apjoma pieaugumu galvenokārt veicināja X sērijas vieglo apvidus automašīnu un uzlaboto 5. sērijas automobiļu veiksmīgie tirdzniecības rezultāti.

BMW automobiļu tirdzniecība Ķīnā pērn pieauga par 15%, Eiropā - par 1%, bet Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā tā samazinājās par 2%.

Jau ziņots, ka Vācijas autobūves uzņēmums «Mercedes-Benz» pērn saglabājis lielākā luksusa automašīnu ražotāja statusu, pateicoties spēcīgam pieprasījumam, jo sevišķi Ķīnā.

«Mercedes-Benz» pagājušajā gadā pasaulē pārdeva aptuveni 2,3 miljonus automobiļu, kas ir par gandrīz 10% vairāk nekā 2016.gadā.

Uzņēmums 2016.gadā atguva lielākā luksusa automobiļu ražotāja statusu, kas 2005.gadā bija zaudēts konkurencē ar BMW.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu