Izmešu dēļ BMW pārtrauks visu veidu M3 ražošanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW

Dzīšanās pēc videi aizvien draudzīgākiem auto, kuru kaitīgo izmešu apjoms ir gandrīz nekāds, prasa upurus. Viens no jaunākajiem ir BMW M3, kas no ražošanas pilnībā tiks izņemts jau 2018.gada maijā.

Neatbilstības normām Vispasaules harmonizētajā vieglo automobiļu testu procedūrā (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure jeb WLTP) iepriekš BMW jau lika runāt par iespējamu spēcīgākā sērijveida 5.sērijas modeļa M550i xDrive ražošanas pārtraukšanu.

Taču atšķirībā no lielā sedana, kas tiks aprīkots ar izplūdes gāzu daļiņu filtru, M3 tādu uzstādīt nav paredzēts un šo modeļu sēriju Bavārijas uzņēmums no ražošanas izņems pilnībā. Tas notiks jau šā gada maija beigās, vēsta vācu AutoBild.

Bez standarta M3 BMW pārtrauks ražot arī M3 Competition un M3 CS.

Šīs modifikācijas pārdošanā nebūs no 2018.gada augusta.

M4 kupeju un M4 kabrioletu, kas tiek apgādāti ar tieši tādu pašu motoru kā M3, turpretī gaida pretējs liktenis. Tos paredzēts apgādāt ar izmešu filtru, un tādējādi tiks izpildīti WLTP normatīvi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu