Izsolē tiks pārdots Lielbritānijas vērtīgākais auto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Izsoļu nams Bonhams mēģinās pārdot vērtīgāko automobili Lielbritānijā - 1961.gada Aston Martin DB4GT Zagato 2 VEV. Tā ir viena no divām mašīnām, ko savulaik pārveidoja un optimizēja Aston Martin struktūrvienība Works, lai piedalītos sacīkstēs, un viena no trim, kas būvētas īpaši vieglajā DP209 specifikācijā. Pārdevēji cer, ka par auto izdosies iegūt 15 miljonus sterliņu mārciņu jeb 16,9 miljonus eiro.

Pārdošanai sagatavotais DB4GT Zagato dažāda līmeņa sacensībās starptautiskā mērogā piedalījās 1961. un 1962.gadā. Tā konkurenti bija tādas leģendāras sacīkšu mašīnas kā Ferrari 250 GT SWB un Ferrari 250 GTO Berlinetta, ziņo Motor.ru.

Viens no autosportistiem, kas reiz sēdās pie DB4GT Zagato 2 VEV stūres, bija

divkārtējais Formula 1 čempions un Indy 500 uzvarētājs Džims Klārks.

Pēdējos 50 gadus ārkārtīgi retais automobilis piederējis dažādām privātpersonām. Pagājušā gadsimta astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados tas braucis dažādās retro mašīnu sacensībās, līdz 1993.gadā iekļuva nopietnā avārijā. Pēc tam to nācās uzbūvēt pilnībā no jauna Aston Martin rūpnīcā.

Aston Martin DB4GT Zagato 2 VEV ir apgādāts ar 3,7 litru sešu cilindru motoru.

Tā jauda ir 314 ZS, bet griezes moments sasniedz 344 Nm, kas dod iespēju līdz 60 jūdzēm jeb 96 kilometriem stundā paātrināties 6,1 sekundē. Spēkrata maksimālais ātrums ir 247 kilometri stundā.

Var piebilst, ka citu leģendāru britu sacīkšu auto 2017.gada decembrī centās pārdot izsoļu nams Sotheby's. Tas bija 1954.gada Jaguar D-Type Works, ar kuru Lemānas 24 stundu sacensībās startēja Stirlings Moss un Pīters Vokers. Par mašīnu bija plānots iegūt 9,8 - 12,2 miljonus eiro, taču pircējs neatradās.

Foto: Reuters/ScanPix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu