Bītla Džordža Harisona melnais Mercedes nonācis «tirgū»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press/Splash News

1984.gada 23.maijā pie vienīgā AMG automobiļu dīlera Lielbritānijā, Strattons of Wilmslow, jaunu automobili iegādājās viens no grupas The Beatles mūziķiem, Džordžs Harisons.

Tas bija melns Mercedes-Benz 500 SEL AMG, kurš bija papildināts ar dažādām ekstrām un noformēts atbilstoši Harisona vēlmēm. Piemēram, automobilī bija mobilais telefons, tam bija četru spieķu stūre ar ādas apdari, ar rokām šūta salona ādas apdare, interjera akcenti ar melnas klavierlakas apdari, spoileri, melna hroma apdares elementi, melni logu rāmji, kā arī 16 collu piecu spieķu vieglmetāla riteņu diski ar melnu centrālo daļu.

Kad visas Harisona vēlmes bija izpildītas, mašīnas cena divas reizes pārsniedza sākotnējo summu un beigās mūziķis par melno sedanu samaksāja 85 tūkstošus sterliņu mārciņu.

Harisona īpašumā 500 SEL AMG bija 16 gadus un šajā laikā nobrauca 30 tūkstošus jūdžu jeb nepilnus 50 tūkstošus kilometru. Mašīnu Harisons 2000.gadā pārdeva kādam draugam, bet pats no dzīves šķīrās 2001.gadā.

Harisona automobilis, starp citu, uz īsu brīdi ir redzams arī The Beatles 1995.gada dziesmas Real Love videoklipā.

Pagājušajā gadā izsolē tika pārdots vēl viens Džordža Harisona auto - rets melns Porsche 928. Par to pircējs samaksāja 37 tūkstošus mārciņu. Par melno Mercedes-Benz 500 SEL AMG paredzēts iegūt vismaz 40 tūkstošus mārciņu jeb 45 tūkstošus eiro.

Foto: Vida Press/Splash News
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu