Gaisa spilvenu dēļ Austrālijā tiek atsaukti 2,3 miljoni automobiļu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Austrālija trešdien paziņoja par piespiedu 2,3 miljonu automobiļu atsaukšanu valstī saistībā ar defektīviem gaisa spilveniem, ko ražojis Japānas uzņēmums «Takata».

Šī valdības iejaukšanās tiek īstenota pēc konsultācijām ar ietekmētajiem autoražotājiem un nozares pārstāvjiem. Turklāt šis ir viens no Austrālijā lielākajiem preču atsaukumiem.

Atsaukums aptver automobiļus, ko ražo «Ford», «GM Holden», «Mercedes-Benz», «Tesla», «Jaguar», «Land Rover», «Volkswagen», «Audi» un «Škoda».

«Piespiedu atsaukums ietekmēs aptuveni 2,3 miljonus automašīnu, kurām joprojām ir defektīvi gaisa spilveni, ko nepieciešams nomainīt,» norāda valdība.

Ņemot vērā šī atsaukuma apmērus, piegādātājiem ir laiks līdz 2020.gada decembrim, lai nomainītu visus «Takata» ražotos defektīvos gaisa spilvenus. Kopumā Austrālijā ietekmēti četri miljoni automobiļu, daļu no kuriem autoražotāji jau brīvprātīgi atsaukuši.

«Takata» kopš 2013.gada tika ierauts vērienīgā starptautiskā skandālā saistībā ar defektīviem gaisa spilvenu piepūšanas mehānismiem, kas var izraisīt gaisa spilvenu piepūšanos ar pārmērīgi lielu spēku, tādējādi tam pārsprāgstot un automašīnā izraisot iespējamu nāvīgu atlūzu izplatīšanos.

Gandrīz katrs no pasaulē lielākajiem autoražotājiem bijis spiests atsaukt automašīnas, lai nomainītu defektīvos gaisa spilvenus, un šī defekta dēļ pasaulē bojā gājuši 23 cilvēki un vēl vairāk nekā 230 guvuši ievainojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu