«Dīzeļgeitas» lietā atkārtoti tiek veikta kratīšanu Volkswagen birojos

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas varasiestādes ceturtdien paziņoja, ka tās kārtējo reizi veikušas kratīšanu autobūves koncerna «Volkswagen» birojos saistībā ar izmeklēšanu kaitīgo izmešu falsificēšanas lietā.

«Dokumenti un liels datu apjoms šā mēneša sākumā atsavināts 13 «Volkswagen» birojos Volfsburgā,» intervijā izdevumam «Wirtschaftswoche» pavēstīja Braunšveigas prokuratūra.

Izmeklētāji skaidro, ka šī izmeklēšana koncentrējas uz to, kurš uzņēmumā ir atbildīgs par «Volkswagen» publicētiem finanšu ziņojumiem 2015.gada nogalē, kas izrādījušies maldīgi.

Uzņēmums šajos ziņojumos atbildēja uz aizdomām, ka tā ražotie automobiļi patērē vairāk degvielu un rada lielāku oglekļa dioksīda (CO2) apjomu, nekā apgalvots reklāmā. Kompānija 2015.gada novembrī norādīja, ka varētu būt ietekmēti aptuveni 800 000 automobiļu, radot potenciālu finanšu risku grupai aptuveni divu miljardu eiro apmērā.

Taču decembrī «Volkswagen» paziņoja, ka pēc testu veikšanas tikai 36 000 automašīnu bijis aizdomīgs augsts CO2 apjoms.

«Balstoties uz informāciju no šīs CO2 izmeklēšanas, kā arī plašākas izmeklēšanas saistībā ar izmešiem, saņemtas pietiekamas norādes, ka šis apgalvojums ir nepareizs,» vēsta prokuratūra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu