Arizonas policija publicē video, kā Uber autonomais auto notrieca gājēju (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Aizvadītās svētdienas, 18.marta vakarā Arizonas štata Tempē notika satiksmes negadījums, pēc kura kopbraukšanas uzņēmums Uber apturēja bezpilota automobiļu testu programmu un kas noteikti ietekmēs autonomās braukšanas jomu kopumā.

Jau ziņojām, ka svētdienas vakarā jeb ap sešiem pirmdien no rīta pēc Latvijas laika Tempē notika traģisks negadījums, kurā gāja bojā kāda 49 gadus veca gājēja.

Incidentā bija iesaistīts Uber testu auto ar ieslēgtu autopilota sistēmu. Tā, par spīti daudzajiem radariem un sensoriem, tomēr nepamanīja, ka ielu vietā, kur nav gājēju pārejas, šķērso 49 gadus vecā Elēna Hercberga.

Draudošās briesmas par vēlu pamanīja arī Uber darbinieks, kurš tobrīd atradās pie pašbraucošā Volvo XC 90 stūres, taču vairāk laika pavadīja ar nodurtām acīm, nekā vērojot ceļu.

Var piebilst, ka Arizonas štatu savu bezpilota auto testiem izmanto arī Google piederošais uzņēmums Waymo, kā arī vairāki autonomu kravas auto testētāji.

Pēc negadījuma sagaidāms, ka tiks aktualizēts jautājums par to, kurš uzskatāms par vainīgu šajā situācijā - Uber darbinieks, autopilota programmatūra, Uber, cilvēki, kuri mašīnai uzstādīja autopilota iekārtas, Tempes pašvaldība, gājēja, Volvo vai vēl kāds cits.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu